Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj, organizație ce servește interesele mediului de afaceri de mai bine de 30 de ani, alături de Asociația Cluj IT, organizație care în ultimii 10 ani a reprezentat la nivel regional și național interesele celor mai importanți actori din industria de IT din Cluj-Napoca și Școala informală de IT, care începând cu anul 2015 a lansat o metodă alternativă de educație pentru persoanele care doresc să se reorienteze profesional înspre industria IT & Software implementează în parteneriat proiectul Accelerator Digital.
Accelerator Digital este un proiect care are ca principal obiectiv creșterea nivelului de digitalizare în rândul IMM-urilor, prin introducerea de cursuri și programe de învățare la locul de muncă în domeniul digitalizării, facilitând astfel adaptarea flexibilă a mediului de afaceri la evoluțiile tehnologice.
Punem accentul pe “shape of future skills & future challenges” pentru a ajuta întreprinderile să supraviețuiască, să performeze și să aibă succes în următorul val al celei de-a patra revoluții industriale.
Proiectul face parte din strategia de conturare a viitorului digital al Europei, cu beneficii pentru întreaga societate, punându-i pe oameni pe primul plan și deschizând noi oportunități pentru întreprinderi. Soluțiile digitale sunt esențiale și pentru combaterea schimbărilor climatice și asigură tranziția către o economie verde.
Beneficiile strategiei digitale a UE
De startegia digitală a UE vor beneficia cetățenii, întreprinderile și mediul.
- Cetățenii europeni – pentru că strategia se va asigura că tehnologia le îmbunătățește viața de zi cu zi;
- Întreprinderile – pentru că strategia le va ajuta să se lanseze, să se dezvolte, să inoveze și să intre în concurență unele cu altele în condiții echitabile;
- Mediul- pentru că tehnologiile digitale ne pot ajuta să atingem neutralitatea climatică.
În cadrul proiectului vom furniza pachete de formare profesională destinate dezvoltării carierei angajaților din domenii competitive. Programul de formare profesională este compus din mai multe tipuri de cursuri de specializare și instruire în competențe cheie în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor:
- Digitalizarea firmei pentru administratori;
- Cost Controlling Procesualizat si Digital;
- Analiza informatică de date pentru sisteme LEAN/QA/Logistică;
- Marketing Social Media;
- Competențe digitale avansate(Schimb de date structurate – Excel Avansat, Baze de date SQL; BD Aplicații, Aplicații de productivitate și schimb de date și gestionare documente – Pachet Office; Sharepoint; Gsuite)
- Cursuri pentru specialiști IT- Consultant în informatică (Testare Manuală)
- Cursuri pentru specialiști IT-Programator sistem informatic (Embedded C, Java Spring, React, Node.js, RPA, Python – Django, PHP)
Cursanții vor proveni din domeniile de specializare competitivă/sectoarele cu potențial competitiv ridicat. Dintre cei peste 300 de participanți, unul dintre indicatori va pune accentul pe instruirea angajaților vârstnici (55-64 ani). De asemenea, vor fi selectate minim 32 de întreprinderi care vor primi sprijin pentru digitalizare prin diagnoză organizațională, ateliere interne și coaching.
Proiectul are o durată de 15 luni și un buget estimativ de 1 milion euro.
Proiectul POCU/860/3/12/142698 „Accelerator Digital” / futureskills.ro este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.
Pentru înscrieri si detalii, ne puteți contacta la:
Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj
Adresă: str. Avram Iancu nr. 52, Cluj-Napoca, 400083 Cluj Telefon: 0264430148 E-mail: apm@apm.ro Web: www.futureskills.ro / www.apm.ro |
Asociatia Cluj IT
Adresă: str. Marinescu, nr. 23, Clădirea Decanate, Etajul 3, 400689, Cluj-Napoca, Romania E-mail: contact@clujit.ro Web: clujit.ro |
Școala informală de IT
Adresă: Cluj Business Campus – str. Henri Barbusse, nr. 44-46, Cluj Napoca Telefon: +40 374 494 848 E-mail: info@scoalainformala.ro Web: scoalainformala.ro |